Over Ilka

Mijn naam is Ilka Bunicich en ik ben in 1976 geboren in De Bilt. Ik heb de driejarige opleiding Integratieve Ademtherapie gevolgd aan het Instituut voor Integratieve Ademtherapie van Tilke Platteel-Deur en Hans Mensink. Aan het Instituut rondde ik ook mijn opleiding tot Trainer af. Naast deze opleidingen heb ik een masterclass Voice Dialogue van Hal en Sidra Stone gevolgd, de Self-Esteem-workshop van Bob Mandel en diverse workshops Familieopstellingen volgens de methode van Bert Hellinger. Ik ben lid van de International Breathwork Foundation. Ik volg met regelmaat bijscholingen en intervisie/supervisie groepen. 

Voor mij is de kern van elke vorm van persoonlijkheidsontwikkeling het verhogen van het (zelf)bewustzijn. Dit geeft je meer vrijheid in je keuzes en zodoende balans in jezelf en in je leven. Mijn kwaliteiten als therapeut en trainer zijn mijn helderheid (zowel in voelen als in communicatie), mijn respect voor de mens tegenover mij, mijn levenservaring en mijn humor. Ik heb sinds 2003 een eigen praktijk voor individuele sessies, intervisie/supervisie en groepstrainingen. Van 2015 t/m 2017 heb ik collega's en teams bij de Veiligheidsregio Kennemerland (Brandweer en GGD) gecoacht. 

De adem is het vertrekpunt van waaruit ik werk. De eenvoud en effectiviteit van het ademwerk raakt en ontroert me telkens weer. Andere methoden die ik gebruik zijn; Voice Dialogue, relatiewerk, innerlijk kind, gesprek, polariteitsmassage, meditatie-, visualisatie- en affirmatietechnieken, lichaamswerk, energiewerk, familieopstellingen e.d.

Naast therapeut/trainer ben ik ook fotograaf. Neem gerust een kijkje op mijn website IB Photography